søndag 20. mars 2011

I det rosa hjørnet



Må vel blogge mine små investeringer etter forrige Oslotur. Reiser på nytt igjen sørover i morgen og da kan det jo hende det blir noen nye impulskjøp.
Falt helt for den rosa kakeforma. Ikke at det har så mye å si at den er rosa, den skal vel stort sett stå i boden eller i ovnen (og der er jo pæra gått for lenge siden). Men jeg trengte uansett ei ny form i akkurat den størrelsen, tenk for en utrolig flaks.
Og cupcakesformene, de er til min datter som er huset Cakeboss for tiden. Hun er den eneste som gidder å bake.
Jeg burde vel egentlig se om jeg får dreisen på kakepynting igjen, det er jo bare et år til konfirmasjon. Før var jeg en racer på pynting av kaker, solgte til og med et par kaker. Nå synes jeg ikke jeg får det til lenger.

Helga gikk altfor fort. Men vi har kost oss masse masse. Innedag i går, bortsett fra en kjapp frisørtur. Kjapp og kjapp...det tar farsken så lang tid når man skal fikse litt ettervekst. Og i går tok det lenger tid enn normalt fordi hun hadde to kunder paralellt. Ikke er jeg knallfornøyd med stripene heller, men jeg gir de noen dager før jeg gidder å klage. Sånn går det når jeg alltid skal være ute i siste liten og ikke får time hos min superfrisør.
I dag har jeg vært to ganger på jobb og til sammen arbeidet maaange timer. Ikke sånn at jeg kan skrive avspasering. I dag har jeg kun forberedt meg til ny uke i praksis. I morgen skal jeg ha veiledning med min lærer fra høyskolen. Hjelp, er jeg godt nok forberedt? Har kun to uker igjen i praksis og jeg må si jeg gleder meg til å bli ferdig. Jeg stortrives på skolen, men det er vanvittig slitsomt å skal ivareta jobben samtidig.
Og på toppen av alt reiser jeg sørover i morgen, møte på tirsdag og kurs på onsdag. Skal bli deilig å sette seg på flybussen, plugge musikk i ørene og lukke øynene.

lørdag 19. mars 2011

Småfrøkenstrikk




Omsider fikk jeg blogga strikkeriene jeg hadde med meg sørover forrige helg til ei lita snuppa. I siste liten som vanlig, så ble siste tråden festet like før vi dro til Gardermoen på tur hjemover.
Har aldri strikka ullbukse før. Brukte monsterbukse-mønster, men helt monsterfritt. Linningen bar preg av at strikkinga ble påbegynt en sen kveld i halvmørket, fargen passet ikke like godt sammen med det andre da dagslyset kom.
Vottene er dropsmønster og var utrolig søte. De strikket jeg i dobbel alpakka (Nepal??- eller???)

fredag 18. mars 2011

Siste nyanskaffelse


I går på jobb hadde jeg nypressa appelsinjuice med meg. Den var presset på en liten hendig plastsak som vi kjøpte på Kreta for mange år siden. Den har senere fulgt oss på flere sydenturer, fordi vi er så glade i nypressa juice.
Min kollega Lykkelita fortalte at hun ofte bruker sin elektriske juicepressa. Og da var alle løfter om innkjøpsstopp av kjøkkenapparater brutt.
Nå er vi helt hekta på juice. Appelsinene er vanvittig gode nå, så det er for det meste det vi drikker. Bytte ut cola med C-vitaminer, er vel ikke så verst. I går laga jeg pærejuice og den var ganske bra. Men hadde sikkert blitt bedre med litt surt i, feks epler, lime, ananas eller sitron. Får vel google litt og se om jeg finner tips om gode kombinasjoner.
Det har vært så utrolig deilig å ha fri i dag, kjenner at jeg passer godt til å ha fri på fredager. Bare så synd det blir så sjelden. Har egentlig mest kosa meg i dag, og det var hele formålet med fridagen.
I kveld dro jeg og ungene til byen. Akkurat så sent at det bare ble en time på sentrene. Etterpå dro vi på OBS, som åpnet denne uka. Det var heldigvis ikke så masse folk, folk hadde vel annet å gjøre en fredagskveld.
Kommer nok til å handle mer der, de har så bra utvalg i frukt- og grøntavdelingen. I tillegg til at de har mye annen god mat.