mandag 31. desember 2012

Nyttårsaften

Årets siste dag og jeg har ikke rukket å gjøre opp status over året som har gått og jeg har heller ikke noen forsetter for det nye året. Tenker at det er et godt tegn på at jeg er fornøyd med livet og ikke har behov for de store endringene. 
Onsdag er det hverdag igjen og tilbake til pliktene. Har en eksamen som skal prioriteres de neste to ukene. Derfor er jeg gira på å få ut jula sånn at huset kan komme i en normaltilstand igjen. 
Vi drar på hytta i dag, tror det er minst fyrverkeri der. Vi vet jo ikke noe om hvordan Blue kommer til å reagere når det braker løs. 

fredag 28. desember 2012

Endelig...

............det snør!!!!!! Ikke all verdens snøfall, men et hvitt lag ihvertfall. Så håper vi på massemasse mer sånn at det blir skiføre.
I dag blir det husrydding, det trenges jammen. Nå er det tre dager på rad med festligheter, og da var det bra med en rolig start med fjøsfest i går. For en gangs skyld klarte vi å dra hjem tidlig, vi skal jo tross alt holde ut i to dager til.
På dager med mye  fri, blir det tid til å både fundere og drømme om fremtiden. Nå er det ingen store endringer jeg drømmer om, syns vel egentlig at jeg har det bra og er fornøyd med livet. Da blir det mere å tenke på trivielle ting som kan gjøre livet enklere. Og det handler stort sett om huset og hvordan vi organiserer oss her hjemme. Kjenner nå at jeg har lyst til å gjøre noen forandringer som kan gi oss bedre plass og lettere å holde orden på ting. Så gjenstår  det å se om det praktisk er mulig å få til å gjøre noe hjemme i en tid da mannen er svært opptatt på jobbfronten.

torsdag 27. desember 2012

Romjulsdrøm


Planen min om daglige blogginnlegg i adventstiden gikk alldeles i vasken. Vet ikke hva som skjedde i år, for jeg hadde jo ikke færre dager enn i fjor. Tror det var jobbreisene som tok helt knekken på alle mine planer og gode intensjoner om ei strukturert julestri.
Men jul ble det uansett. Vi har storkost oss med late dager, deilig mat og god drikke til. Julaften i år hadde vi pinnekjøtt for første gang, på oppfordring fra datra. Det gikk helt fint å spise noe annet enn ribbe og lukta av pinnekjøtt på kok ga akkurat like mye  julestemning som ribbe i ovnen.
Første juledag var vi bare inne og koste oss i sofaen og foran tv.
I går gikk jeg og hunden en lang tur, det var ufattelig deilig selv om det var ganske kaldt. Det er helt nydelig ute med masse rim på trærne. Tok en del bilder, men sliter med å få de over på pc, vet ikke om det er kortet som holder på å streike, eller om det er  noe med sd-leseren.

fredag 14. desember 2012

14. desember

Helg igjen og bare ti dager til julaften. Jeg er akkurat kommet hjem fra kioskvakt på juleballet som ungdomsdatra sitt klassetrinn arrangerer. Det var helt fantastisk å være der, hadde nesten ikke lyst til å dra hjem igjen. Det var så flott å se hvor mye arbeid foreldre og ungdommene har lagt i denne festen. Og alle de fine ungdommene i sine peneste antrekk. Håper bare de får inn masse penger sånn at de får en knall avslutningstur til våren.
I dag var jeg på Ofoten Malerservice. Der har de startet med Panduro-varer. Gjett om jeg var fornøyd, det trengtes jammen. Jeg har kjøpt div stæsj til et par juleprosjekt jeg har tenkt å starte på i helga.

torsdag 13. desember 2012

13. desember

13. og Luciadag.  Fikk ikke med meg Luciafeiringen på sykehuset i dag, men møtte noen glade barnehagebarn da de var ferdige med å synge på avdelingene.
Vi har hatt julelunsj på jobben i dag. Koselig tradisjon selv om det er ganske kaotisk med så mange ansatte i kantina til samme tid. Kjøkkenet hadde virkelig stått på for å servere nydelig julemat til oss. Siden vi skal på julebord i kveld, ble det bare en liten smak på ribba.
På kjøkkenet er det stor aktivitet nå. Datra og ei venninne skal lage 40 cupcakes til juleballet på skolen i morgen. Jeg skal være vakt et par timer og det gleder jeg meg til. Det er så kjekt å se så mange flotte ungdommer kose seg i finstasen sin.

onsdag 12. desember 2012

12.12.12

Stilig dato i dag; 12.12.12.
I dag har jeg mekket seigmenn. Eller seige firkanter, er vel mer korrekt å si. Det er mange år siden jeg brukte tid på å lage fine figurer. Det er jo en innmari seig masse å jobbe med, derfor er det enklest å skjære ut firkanter.

Her er oppskrifta jeg bruker:
1 dl vann
500 g sukker
saft av 1 sitron
saft av 1 appelsin
15 plater gelatin
Konditorfarge

11.desember


Hele dagen har blitt brukt til jobb. Først en hel dag i møtet, videre ble resten av dagen brukt på bussen med nesen vendt hjemover.
Har hatt flotte dager i Tromsø i lag med supre kolleger. I går etter møtet dro vi til Tønsvika middelaldertun. Det var en fantastisk opplevelse. Da vi kom opp dit etter å ha vandret i mørket gjennom skogen, var det tent fakler og bål. Det føltes som å komme rett inn i filmkulisser, en helt utrolig stemning.
Vi koste oss der med deilig mat og god drikke før turen gikk tilbake til Rica Ishavshotell og verdens beste seng.

søndag 9. desember 2012

9.desember

Hu og hei, her går det unna. Nå sitter jeg på hotellrommet i Tromsø og spiser pizza som jeg rasket med meg hjemmefra i siste liten. Det ble skikkelig kaotisk før jeg kom meg avgårde, så vidt jeg rakk bussen.
I formiddag rakk jeg å lage ei ladning med brente mandler, den første av mange. Vi elsker brente mandler og så pleier vi i tillegg å gi i gave. Laget også to brett med pikekyss for å bruke hvitene etter gårsdagens dessert. De ble veldig vellykket. Å lage marengs er bare en drøm med den nye kjøkkenmaskinen.
Ikke enkelt å blogge fra telefonen, har på følelsen at det blir mye feil.

8. desember


Denne adventslørdagen har jeg brukt til å forberede kveldens middag. Har også fått gjort unna litt nødvendige ting innomhus. Og så har jeg fått slappet av og sett masse på tv. Lørdag formiddag går mitt favorittprogram i reprise; Masterchef Australia. Rekker sjelden å se alt, for det står på i timesvis. Men jeg prøver å få med meg det neste. Har ei lita notisbok som jeg skriver ned spennende smakskombinasjoner og andre gode tips. 
Det ble ikke så veldig avansert middag i dag, men både vi og gjestene var fornøyde- og det er i grunnen det viktigste.
Vi spiste rakfisk og det er jo veldig lettvint å forberede. Kun og koke poteter og hakke opp rødløk og purre, så hadde vi flatbrød og rømme til. 
Syntes jeg måtte lage en alternativ rett, siden ikke alle spiser rakfisk. Da ble det min favorittkyllingrett, og det blir nok middagen i dag også- for det ble rikelig igjen.
Til dessert laget jeg Key lime pie. Den ble en kjempegod og passe søt og frisk dessert. Var litt skeptisk til om jeg skulle få den ut av forma, så jeg satte like godt alt på bordet. Men konsistensen var bra, så det hadde gått fint å servere den på fat også. 

Key lime pie

300 g   Digestivekjeks
100 g   flytende margarine
1 ts      vaniljesukker
1 ts      kanel
1 boks søt kondensert melk
4          eggeplommer
1 dl      limesaft

Bland knust kjeks, margarin, kanel og vaniljesukker og stek i 5 min på 200 grader
La det avkjøle
Rør sammen (ikke visp) den kondiserte melken, eggeplommer, melka og limesaft og hell det i forma
Kaken må avkjøles i min 4 timer. Pyntes med limskall.

fredag 7. desember 2012

7. desember

Har hatt en utrolig deilig fridag. Jeg har ryddet og stelt i akkurat passe tempo. Da resten av familien kom hjem var det skikkelig julestemning, pinnekjøttet i gryta bidro til juledufter.
I kveld har vi proppet oss med div usunn fredagssnacks foran tv`n. Men det er jo akkurat det en fredagskveld skal brukes til.


torsdag 6. desember 2012

6. desember

Helg en dag før tiden denne uka også. Herlig å ha avspaseringstimer og kunne benytte til å forlenge helgen. Fremdeles kaldt ute, så her fyrer vi i ovnen så den er rødglødende.
Etter jobb fikk jeg kjøpt en julegave, fornøyd med hver eneste lille ting som kan strykes ut av lista.
I ettermiddag har vi vært på hundetrening. Vi var bare to stykker, så det var tydelig at det er en beskjed vi har gått glipp av. Men vi trente for oss selv og fikk mye til siden det var bare to hunder i hallen, litt mindre å bli distrahert av.


onsdag 5. desember 2012

5. desember




Nå merkes det at jeg sto opp kl 4 i morges (eller natt). Har vært i Tromsø og jobbet i dag, derfor ble det early morning. Reiser opp igjen på søndag, og det er siste turen i år.
Da det begynte å lysne i morges var det et fantastisk lys i troms, skulle gjerne forevige det- men har ikke som vane å ha kamera i veska. 
Det var litt av hvert av julebelysning å skue på turen. Noe pent, noe artig, noe too much og noe som ikke var så pent. Vi har aldri hatt utebelysning, men det er bare vår smak som er sånn. Hvis vi skulle pynte ute, må det bli lys i den eneste grana som er igjen her. 

tirsdag 4. desember 2012

4. desember

Ny dag strykes ut i kalenderen og ny dag uten tid til juleforberedelser. Vi har vært på tacokveld som ble arrangert av klassen til minstemann. Fin måte å samle inn penger til klassetur i 10. Det var trivelig å møte andre foreldre og ikke minst kjekt å se hvor flinke ungdommen er til å arrangere.
Så dro vi rett fra deilig taco til bursdagsbesøk hos en gudsønn. Der har vi sett handballkamp......heia Norge!!! - og spist akkurat litt for mye godsaker.
Nå er det rett i seng, jeg skal til Tromsø i morgen tidligtidlig.

mandag 3. desember 2012

3. desember

I dag har jeg ikke fått gjort noen juleforberedelser, annet enn å drømme om alt jeg skal lage av godsaker.
Kvelden har jeg tilbrakt hos en kollega og vi har vært kreative bak hver vår symaskin. Artig å sy igjen....veldig lenge siden sist.
Jeg sydde en løper til kjøkkenbordet og to luer. Har aldri sydd luer før, og det var ikke så vanskelig å se. Den første lua var til og med for liten til hunden. Mens den neste lua passet helt perfekt. Har nok vært en fordel å ha en litt mer moderne symaskin, men jeg skal nok slite med å forsvare behovet for ny maskin siden det går år mellom hver gang jeg syr.


søndag 2. desember 2012

1. søndag i advent i dag. Vi har hatt en rolig og deilig dag i heimen. Det er kjempekaldt ute, så vi tok lettvintvarianten av hundelufting. Vi kjørte til grustaket og der fikk han springe løs og herje så mye han bare orket. Det er tydelig mye elg i området, så det ble mye elgskit og- tråkk og lukte på. Det var herlig å være ute selv om det ble ganske så kaldt i kinnene etterhvert, Blue hadde store isklumper i skjegget. Og da var det godt å komme hjem til fyr i ovnen og julestemning i huset. 
Jeg og datra har stekt pepperkaker, så nå dufter det virkelig godt her. Det er så koselig å ha småkaker og knaske på når vi holder på med julesyslene. 


lørdag 1. desember 2012

1. desember


Endelig er årets triveligste måned her. Gleder meg massemasse til adventskos og julestri.
Kom akkurat så langt som jeg hadde tenkt med pynting. Gjenstår litt rydding før jeg kan si meg helt fornøyd, men det må bli i morgen.
I kveld har vi vært på tacobesøk. Datra er på julebord med jobben. Og når man bare er 15 år og er ute i den store verden, er mamma klar til å kjøre og hente henne når hun vil hjem.
Hun har vært på Tinja Fjellgård og spist. Gleder meg til å høre hva de ble servert og om hun i det hele tatt likte noe av maten. Hun er mest glad i kyllingfilet og laks uten mye dill og dall på. Så egentlig burde jeg vært der, for jeg elsker gourmetmat.