søndag 7. februar 2010

Kyllingfilet med appelsinsaus og osterøsti

Denne retten hadde vi til søndagsmiddag for ei uke siden. Den falt i smak både hos barn og voksne.
Det som tok litt tid, var å steke potetene. Her må man passe på å ikke ha for sterk varme, for da blir de brune før de er ferdige. Det er lurt å teste noen før de serveres, for det var ikke noe godt med rå potetsmak.



Kylling med estragon

Kyllingfileter krydres med salt, pepper og estragon (frisk eller tørket).
De stekes hele og skjæres opp i skiver før servering.

Appelsinsaus
1 løk
2 ss smør
2 dl hønsebuljong
2 dl presset appelsinjuice
1 ss maisenna
1 ss estragon
1/2 ss soyasaus

Blank løken i panna og hell over buljong og juice, dette koker noen minutter.
Maisenna røres ut i litt kaldt vann og sausen jevnes med dette. Ha i soyasaus og smak til med salt, og estragon.
Sausen siles før servering.

Osterøsti
10 poteter
3 dl revet ost
2 ts salt
pepper

Potetene skrelles og grovrives i foodprosessor. Bland inn ost, salt og pepper.
Bruk hendene og lag flate kaker som stekes på panne til de er brune på begge sider.


Appelsin og løksalat

2 appelsiner
1/2 isbergsalat
1 finhakket løk

Skjær løken i fine ringer,
salaten finkuttes og appelsinen skjæres i små biter etter at alt skal er fjernet (også den tynne hinna).




2 kommentarer:

Hanne sa...

Dette høres kjempegodt ut. Det er kjekt å ha variasjonsmuligheter på kyllingfilet; i seg selv smaker den jo ikke stort, men blir sunn og god mat sammen med andre smaker. Takk for oppskrift!

Pludrehanneklem

Lonemor sa...

Så mye fint du lager, og så mye god mat.... Mmmmm. :)
Jeg har gitt en award til deg. Se i bloggen min, så får du den :)