mandag 28. februar 2011

Paraphernalia


Ferdig med mine Paraphernalia, omsider. De var faktisk veldig artige å strikke. Mønsteret var enkelt å lære seg. Hadde litt problemer med å forstå tåfelling, men der fikk jeg god hjelp på nett. Har til og med masket sammen tåa, og det har jeg aldri gjort før. Også der måtte jeg ha hjelp.
Sokkene er strikket i mini palett og er til min datter. Fikk lyst på slike selv, men da blir de ensfargete.

søndag 20. februar 2011

Star Wars


Denne ble ferdig for lenge siden, har bare ikke blogget den enda. Den falt i smak hos tolvåringen som er lidenskapelig opptatt av Star Wars.
Det blir lenge til jeg forsøker å tegne mønster sjøl, det ble mer innviklet enn jeg hadde tenkt. En ting er at mønsteret skal passe med antall masker, men da hadde jeg ikke tenkt på at det også skulle passe med fellingen. Brukte luemønsteret til Arne& Carlos lue, som jeg nettopp hadde strikket, og var fornøyd med fasongen. Mønsteret ble dermed ikke helt riktig, så det ble litt juksing etterhvert.
Det viktigste er at gutten ble fornøyd. Det kom til og med en kompis bort til meg og sa at lua jeg hadde strikka var kjempekul. Når tolvåringer legger merke til sånt, tar jeg det til meg.
Angrer litt på at jeg brukte Freestyle, syns det ble litt "lefsete". Gutten liker at lua er myk, så da må vi vel bare tåle at den er litt slapp nederst.
I dag ser det ut til å bli en nydelig dag. Har lovet ungene en tur i skibakken, og det må jeg vel holde. Blir nok bare et totimerskort på ho mor. Det tar på å stå på ski når man egentlig er livredd.

lørdag 19. februar 2011

Ja de barna, de barna



Ble rimelig sjokkert da datra i huset plutselig lånte strikkepinner i går kveld. At hun hater strikking har vært opplest og vedtatt for lenge siden. Trodde faktisk at hun ikke fikk det til, at det har vært derfor hun ikke likte strikking.
Derfor var gleden like stor som sjokket da hun i løpet av kort tid hadde strikket en lapp i norske farger. Får se om jeg klarer å motivere henne til å strikke litt mer sånn at lappen kan brukes til noe. Om ikke, så har hun i allefall overbevist mora om at hun kan hvis hun vil.

....og her er 12-åringens yndlingsfrokost når han får mekke sjøl. Ho mor er ikke spesielt fornøyd med doseringen av smør og sjokoladepålegg. Måltidet minner vel mer om lørdagsgodt enn frokost. Neste gang tilbyr jeg meg å lage frokost til han.

mandag 14. februar 2011

Ny uke.......igjen




Det er deilig å bli ferdig med prosjekter som har lagt halvferdig i strikkekurven. Tre kluter av restegarn. Og et par votter til superjenta mi. Har strikket en lik vott til meg selv, det gjenstår å se når eller om det blir et par. Ble bare så ufattelig lei av å følge mønster.
Nå holder jeg på med ei hekla lue som jeg har rekt opp sikkert 5 ganger før størrelsen er normal.

søndag 13. februar 2011

Sol og søndag



Deilige søndag. Og i dag har det vært nydelig å være ute. Gikk meg en lang tur i skogen, fant et scooterspor som det gikk an å gå i uten å tråkke gjennom en meter med snø.
Nå bare må jeg komme igang med trening igjen, merker at kondisen er på et labert nivå. Hadde i tillegg kledt på meg altfor mye klær, så jeg peste som en hvalross.
Skal straks igang med middagen, har tenkt å lage god gammeldags svinesteik i dag.
Fikk en deilig Devoldgenser hos familien i morsdagsgave. Dette er den litt tykkere typen, har stillongs i samme kvalitet og det holder godt på varmen.
Ellers har vi hatt fotballturnering i helga. Det kjentes godt ut å se på kamper igjen. Gleder meg til sesongen starter. Fotballspilleren måtte stå over siste kampen pga migreneanfall. Nå er det så lenge siden hun har hatt det, men det slår aldri feil; hver gang spenningsnivået er høyt så blir hun dårlig. De nye medisinene virket ikke like fort som vi hadde forventet, men de må vel få noen sjanser til. Kanskje forventningene er høyere enn realistiske.

Det har snødd enda mer og sykkelen blir mindre og mindre.

torsdag 10. februar 2011

Har sett lyset

Yes!!! I dag så vi sola i byen. Blir enda en stundt før vi har den her hjemme, men dagen i dag er en fantastisk påminnelse om tiden vi har i vente.
I morgen er det helg igjen....herlig. Denne helga er det fotballturnering, det er jo knall. En stund siden vi har sett fotballkamper nå.
Det er fremdelse lave temperaturer. Det gjør iallefall at vi får beholde snøen. Og det har snedd bra mye i det siste. Bra for oss og bra for plantene som får dyne over seg nå når sola titter frem igjen.
Bildet under minner om noe jeg glemte i høst. Håper hver dag at mannen er blitt så vant til å se sykkelen min under snøen at han ikke tenker over det. Jeg maste nemlig i hele vår om at han skulle fikse sykkelen min og få den på service. Nå sitter den fast, tror den har det bedre der den står enn at jeg skal forsøke å rive den løs.

tirsdag 8. februar 2011

Vinteren er kommet

Endelig er det blitt mer snø. Fremdeles noe kaldt, men såpass må det være om vi skal få beholde snøen.
Og med snø, kommer elgen. Må si jeg har savnet å se elg utenfor huset. Det er mange år siden de har beskjært rips hos oss, til tross for at det ser ut som det er mye elg i området.
I går da vi dro på jobb kjørte vi forbi tre elger på oversiden av huset og nedfor huset gikk det sju elger i flokk. Ganske stilig å se så store dyr, så mange sammen.
Heldigvis er ikke ungene redd elgen, da hadde vi hatt et problem.
Ellers er det ikke mye nytt som skjer. Hverdagene suser avgårde med normale gjøremål og i et normalt tempo.
Søndag var jeg med de andre på ski. Det er bra mange år siden ho mor har stått på ski. Og jeg må si, at jeg har aldri vært noen habil kjører. Har kanskje kjørt ti ganger tilsammen i mitt liv og er stort sett like livredd hver gang. Søndag var ikke noe unntak, hver gang vi kjørte heis tenkte jeg hvordan jeg i all verden skulle komme meg ned den bakken.
Ble storfornøyd hver gang jeg så noen med samme stil og tempo som meg, at de stort sett var 3-4 år spilte ingen rolle- vi var på samme nivå.
Ungene synes vel ikke at mora har særlig til stil. Men dro ihvertfall. Jeg kan ikke sammenligne meg selv med de sporty, flinke og tøffe skimødrene. Må heller sammenligne meg selv med de som er hjemme, jeg prøver ihvertfall.
Blir nok ikke siste gang heller, SKAL overvinne frykten. Det er noe med alderen, blir mer og mer pysete og det nekter jeg å akseptere.