søndag 15. januar 2012

Verdens friskeste og enkleste dessert


En gammel favoritt fra slutten av åttitallet kom på bordet igjen i går kveld.
Vi hadde gjester og jeg serverte en fiskerett med hjemmelaget mos, ratatouille og sennepsaus. Det var en ny oppskrift og jeg var fornøyd med smaken, ikke så altfor mye arbeid heller. Bortsett fra potetpureen som jeg trykte gjennom en melsikt for å få den så fin som jeg ønsket. Det var litt av en jobb og neste gang skal jeg heller tygge noen biter enn å bruke så lang tid på å få den finmoset.
Så var det desserten: Vi spiste sent, så jeg hadde lyst å lage noe som var skikkelig friskt og da ble det Is-juice. Navnet taler for seg, fordi det er ikke noe annet enn is og juice. Jeg presset appelsinene selv, tror ikke det blir like godt med ferdigjuice. Så la jeg kuler med vaniljeis i glass og helte den frisk-pressede juicen over. Dette slurpet vi i oss med sugerør, og det var stor suksess.
Hvorfor har jeg ikke tenkt på å lage dette igjen før nå? Tenk en deilig og varm sommerkveld, for en avslutning på grillmat.

1 kommentar:

Trine sa...

Høres ut som en herlig lørdag :)
Å ikke minst nydelig mat! FLink du e :)
Ha en flott lørdag.. bare spørs om ikke den desserten må prøves :)

Klæm Trine