søndag 2. oktober 2011

Jeg tenker nok du skjønner det sjølEn nydelig, sår bok om et barn som ikke ble mer enn åtte år. Om en liten gutt som hadde det mer vanskelig enn de fleste andre norske barn. Og som ingen rakk å hjelpe før det var for sent.
Jon Gangdal skriver historien på en måte som gir ettertanke, han lar oss bli kjent med Christoffer som en helt alminnelig gutt og beskriver hverdagssituasjoner, men også hendelser som barn ikke skal oppleve. I sin historie og måten å berette på er det tydelig at han ønsker at leserne skal sitte igjen med tanker og ikke bare følelser. Slike historier er ofte beskrevet så trist at følelsene tar overhånd når vi leser. Dette har nok ikke vært forfatterens intensjon, istedet for bruker han virkemidler som i dette tilfellet blir mer riktig for min del. I stedet for å "hylskrike" seg gjennom boka, ble jeg heller tankefull og undrende. Dette er absolutt en bok alle bør lese. Jeg har sendt den videre i familien og håper alle vil lese den.

1 kommentar:

Cathrin sa...

Takk førr boktips, har stådd me dennan i handa flere ganga men vært usikker på om æ sku kjøpe den. Rægna me d blei mye snørr og tåra. Men næste gang æ e på butikken så ska den få værme i kurven og hjæm. :o)