lørdag 24. oktober 2009

Jorid sine sunne, gode knekkebrød

En sein kveldtime denne uka fikk jeg en knekkebrød invitasjon til ei venninne som ikke bor langt unna. Mange har laget disse gode knekkebrødene, vet ikke hvem som har den opprinnelige oppskrifta. Men jeg synes det er greit å koble inn navnet til den jeg har fått oppskriftene fra, da husker jeg lettere senere.




3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn, lettkokte
2,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 dl knuste valnøtter (la de i en pose og kjevlet de)
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann
1 ts honning

Bre alt utover på stekepapir i 2 stekeplater. Pensle over med rapsolje.

Stekes på 180 grader i ca 10-20 min.
Skjær opp og legg på rist.
Tørkes på varmluft ca 150 grader med åpen dør.

5 kommentarer:

Mariann S sa...

Denne oppskrifta har eg også nettopp fått. Skal snart lage dei eg og :).

Lykkelita sa...

Åh, de så gode ut. Nyt!
Boka under her var jeg sikker på at jeg hadde, men finner den ikke - må visst kjøpe ny. For jeg har lyst å lese den etter at den har gått som en farsott over landet og alle skryter av den.
Ha en herlig lørdag!

Anonym sa...

Wow! nå blei jeg skikkelig imponert. Egen bakte knekkebrød!!!

Anlen sa...

Dei har eg også laga eit par gongar! Kjempegodt! Den siste gongen laga eg dei på tre bakeplater i staden for to, for å få dei tynnare.

Kanina vår er også litt hermelin:) Men pappaen er løvehode. Vi valde den som likna mest på mora! Dei er minst:)

ASSA sa...

Disse så deilige ut!
Takk for tipset, jeg skal prøve disse engang ja :D
Ha en god søndag videre og ei flott uke!