mandag 18. april 2011

Nøttebrød


Inspirert av denne bloggen ble jeg fristet til å lage valnøtt-/proteinbrød. Jeg tenkte det var en grei måte å bli kvitt en boks valnøtter på. Det hadde jeg tydeligvis tenkt før, så den boksen var allerede borte. Kom på at de nøttene ble ristet i akevitt og sukker en gang på hytta.
Da ble jeg nødt til å improvisere litt og erstattet valnøtter med hasselnøtter (egentlig greit å bli kvitt de også, så slipper jeg å riste de i akevitt og sukker)
Videre i oppskrifta skulle det være malt linfrø.....hvem har det i kjøkkenskapet?? Men det kunne da ikke være så ille, jeg bare maler linfrø sjøl. Det går altså IKKE.....og tro meg, jeg prøvde virkelig. Linfrømengden ble redusert av naturlige årsaker (de havna utover kjøkkengolvet i mitt forsøk på å male de) og jeg hadde istedet litt kruskakli i.
Så nå har jeg nettopp kost meg med deilig, nystekt brød med hjemmelaga kaviar og noen skiver lammerull som er igjen fra jul.

Brødet ble kjempegodt og her kommer oppskrifta på nøttebrød:

5 egg
2 dl creme fraiche
3 ss olivenolje
100 g sesamfrø
100 g solsikkekjerner
80 g linfrø
2 ss kruskakli
1 ts bakepulver
100 g hakkede hasselnøtter

Alt blandes sammen og helles i papirkledt brødform.
Stekes i ca 50 min på 175 grader.

Brødet oppbevares i kjøleskap.

2 kommentarer:

janson sa...

Ser nydelig ut dette her hanne,,, trur jeg stjeler oppskrifta...

Mvh
Kjetil

Lykkelita sa...

MMmm, så deilig da.
Den låner jeg etterhvert:)
Her snørrer vi enda, fortsatt hjemme og venter på frisk familie og LITT lettere vær, så venter Gratangen!
Klem